Kennel Fundora's -esittely

Kasvatuskurssin olen käynyt 1995. Ensimmäinen pentue syntyi 1996 ja samana vuonna anoin kennelnimen. Ensimmäiselle A-pentueelle kennelnimen vahvistus ei vielä ehtinyt. Pentueita on ollut vuoteen 2020 mennessä 14 A:sta N:ään!

Kaunista syvän punaista väriä ensisijaisesti haluan vaalia kasvatuksessani. Mutta kasvatan myös black&tan -pinsereitä.

Of Leijliden Pandora kantanarttu

Elämää pinserin kanssa 1992 lähtien!

Tuolloin perheeseemme tuli älykäs, nopeaoppinen black&tan pinseripoika Roki. Se hurmasi monet sellaisetkin ihmiset, jotka eivät koirista välittäneet.
Rotuun ihastuneena hankin vuonna 1994 pinserinartun Of Leijliden Pandora 'Dora' ihan kasvatusta silmällä pitäen.


Pinseri on rotuna aktiivinen, reipas ja iloinen koira. Pinseri, kuten kaikki koirat, tarvitsee rakkautta ja myös rajoja. Aina on muistettava, että pomon virka ei kuulu ihanallekaan koiralle, vaan aina ihmisille. Pinseri on älykäs, nopea oppimaan uusia asioita. Sen kanssa harrastaminen on hauskaa, mutta joissakin lajeissa myös haasteellista. Sillä kun ei ole sellaista palveluskoiramaista tarvetta miellyttää isäntäänsä, vaan se voi koettaa tehdä omia ratkaisujaan. Pinsereiden kanssa harrastetaan usein agilityä, tokoa, rally-tokoa tai uusia lajeja, kuten doboilua, noseworkia, uintia jne. Pinseriharrastajat ovat myös melko innokkaita näyttelykävijöitä. Mutta ennen kaikkea siitä saa varmasti mukavan ja kestävän lenkkikaverin. Iloisena se on aina innokas mihin tahansa toimintaan tai tekemiseen.

Toiminta rotujärjestöissä

Mukana yhdistystoiminnassa olen ollut useita vuosia. Ensin silloisen rotujärjestön, Suomen Snautseri-Pinserikeskusjärjestön (SSPK) jäsenrekisterin hoitajana ja hallituksen sihteerinä sekä hallituksen jäsenenä. Lisäksi olin mukana SSPK:n näyttelytoimikunnassa ja jalostustoimikunnassa. Vuoden 1998 SSPK:n organisaatiomuutoksen jälkeen olen ollut mukana Pinserit ry:n toiminnassa, hallituksessa ja jalostustoimikunnassa. Välillä olen ollut pois toiminnasta.

Toiminnastani rotujärjestöissä ja rodun parissa minulle on myönnetty Suomen Snautseri-Pinseri keskusjärjestön (SSPK) kultainen ansiomerkki ja kunniaviiri, Pinserit ry:n kultainen ansiomerkki sekä Suomen kennelliiton hopeinen ansiomerkki.

Kasvatus

Pentueiden lukumäärä ei ole kasvatukseni tavoitteena, vaan yhdistelmät, joilla toivon olevan jotain annettavaa rodulle. Tavoite on kasvattaa terveitä, rodunomaisia ja hyväluonteisia pinsereitä, joista olisi iloa koko perheelle. Luonne onkin erittäin tärkeä yhdistelmää suunnitellessani. Siksi kiinnitän luonteessa huomiota nimenomaan siihen, millaisia yhdistelmän koirat ovat arjessa ja erilaissa tilanteissa.

Pennut kasvavat kotioloissa tottuen alusta alkaen kodin ääniin ja elämään, vieraisiin ja myös lapsiin. Sosiaalistamista, totuttelua remmiin ja ulkoiluun aloitellaan pentujen kasvaessa jo ennen luovutusta.

Kasvatuksessa noudatan jalostusvaatimuksia ja käytän vain terveitä koiria. Alla olevissa yhdistyksissä olen jäsen ja SKL:n sitoumuskasvattaja:

- Suomen Kennelliitto

- Pinserit ry

-Suomen Koirankasvattajat ry:n /SuKoKa

Ota rohkeasti yhteyttä, kerron mielelläni lisää tästä ihanasta rodusta!

PUNAISEN POKAALI - kiertopalkinto

Vuonna 2009 perustin Punaisen pokaali -kiertopalkinnot kannustamaan punaisia pinsereitä osallistumaan näyttelyihin.

Kiertopalkinnot jaetaan Helsingin Messukeskuksen Voittaja-näyttelyssä joulukuussa parhaiten sijoittuneelle suomessa asuvalle punaiselle nartulle ja urokselle.

Rajoilla ja rakkaudella pinseri on ihastuttava koko perheen kaveri!